Trends fra New York Fashion Week SS17

nwfss17

New York fashion week er netop afsluttet, og byen der aldrig sover har endnu engang vist sig fra sin fashionable side. De ikoniske højhuse, gule taxier og to-go latte, satte kulisserne mens street style fotograferne jagtede det næste cool look på gader og stæder. Læs med når vi ser på tre shows og trends fra New York.

pro

Proenza Schouler SS17

Designerne bag Proenza Schouler, Jack McCollough og Lazaro Hernandez, høstede et stort bifald efter deres vellykkede show. Kollektion stod stærkt og duoen synes at have etableret deres helt eget kodeks. Asymmetriske snit, kryds og tværs syninger, afskårne halsudskæringer, innovative tekstiler, krydret med tribale hints.

Til foråret fremviste de en fyldig palette af primærfarver,  kombineret med monokrome nuancer. Vi så elegante macramé snøringer, rå kanter, synlige oplægninger og definerede taljer. Samt en referencer til den store sportstøj tendens – som i højgrad kommer til at fortsætte til næste sommer. Hvor andre designere har følt behov for at designe en hel træningsdragt til deres kollektion, har duoen behændigt integreret overdimensionerede grafiske T-shirts, med deres velkendte “wrap” nederdele. Store accessories var i  fokus, især chunky platformssandaler i leopard print og gigantiske øreringe. Alt sammen understregede Proenza Schouler cool grafiske univers.alex

Alexander Wang SS17

På catwalken havde Wang kanaliseret en cool punk surfer pige, til et soundtrack af bas-tungt hip hop. Modellerne havde enten fået deres hår bleget eller klippet i tjavset frisure. De lignede nogle der kom direkte fra stranden ind på scenen. Kollektionen indeholdte boyfriend shorts, kjoler i dykkerdragt ligende materiale, toppe i badedragt snit, windsurfing jakker og bleget 90’er surfer sweatshirts i neon. Wang havde det sjovt med sine “mash-ups”. Klassisk Prince of Wales-tern, sat sammen med lyse satin bh’er og en mink slåbrok. Neon silke toppe og shorts, sammen med en fin blazer, så overdimensioneret at tankerne leder en hen på, at jakken er snuppet fra en intetanende ledsager. Der blev også vist aftenkjoler i fed silke, som fremviste en stor tekniske dygtighed.

Og så kom overraskelsen! Til slut dukkede en gruppe modeller op på catwalken, og femviste et collab mellem Wang og Adidas. Rygterne havde svirret, men var ikke blevet bekræftet før nu. Kollektionen rummer ni styles, blandt andet t-shirts, sweatshirts, træningsdragter og sko. Det velkendte Adidas logo var vendt på hovedet, og de ikoniske striber var “disrupted”. Wang forstår at overraske!

rag

Rag & Bone SS17

Efter 14 år sammen tog David Neville sin afsked fra New Yorker brandet Rag & Bone. Det kunne derfor tænkes at Marus Wainwright’s første solo kollektion, muligvis kunne halte. Men et forrygende show, viste et brand som var i stor form!  Kollektion rummede alle de velkendte Rag & Bone items: Khakibukser, boyfriend skjorter, bomberjakker og oversize sweatshirts. Vi så et miks af tendenser, så som ”New Utility”, preppy og den sporty trend, som havde stor indflydelse på mange af kollektioner. Farvepaletten var holdt i blå, rød, sort, khaki, armygrøn og hvid.

Kildehenvisninger: Vogue, Elle

Ingen kommentarer

Post en kommentar