Trend talk – tendenser for overtøj 2016-17

01

Chloé – Preen by Thornton Bregazzi – Marc Jacobs

Overtøj med struktur

Overtøj med struktur bliver stort denne sæson. Her finder vi mønstre som er dristige og farverige. Vævet stof som er inspireret af interiørdesign, ses blandt andet i jacquard blomster, store tern og symmetriske mønstre. Pompøse vægtæpper og tæppevævninger samt møbelstoffer, som normalt er forbeholdt gardiner og møbler. De tunge materialer bliver kombineret med mere skinnende stof, som skaber et moderne 3D-jacquard effekt i rige vintertoner.

04

N21 – Mulberry – Chicca Lualdi

En anden tendens, som er mindre dominerende, er tofarvede mønstre i  filtet uld, viskose og poly/akryl blandinger, holdt i pastel og jordfarver med grå undertoner. Materialet er blødt, mens mønstrene er store tern eller oversize striber, sat sammen som tværgående bjælker. Vigtige farvetendenser omfatter dusty pink, gylden gul, varm karamelbrun kombineret med dybe nuancer af marineblå.

02

Gucci – Piazza Sempione – Fendi

Oversize overtøj med løst snit

Her fokuseres der på en løs silhouet og der anvendes bløde tekstiler. Highlights inkluderer faux pels, korte og lange snit, tofarvede overflader, vaskede og uvaskede effekter. Nuancerne spænder fra dæmpede pasteller til kraftigere farver som koral eller røde toner.

03

Adidas by Stella McCartney – Diesel Black Gold –  Rick Owens

Future forward sport

I sportsverdenen bliver der hele tiden udviklet ny spændende materialer og dette smitter i 2016 af på moden med et futuristisk look.

Materialerne er ofte teknologisk fabrikerede, og spænder fra nylons, polyamider, PVC og akryl der er strikket, blandet, ekstruderet, permanent krøllet, rynket og præget. Kompakte materialer og åbne syninger. Futuristiske inspirerede materialer er fremstillet med fokus på funktion og teknisk holdbarhed, men fortolkes til et mere feminint og blødt udtryk.

05

Tommy Hilfiger – Antonio Berardi – MSGM

Overtøjet er legende og luftigt. Forskellige materialer og stoffer bliver blandet sammen og skaber et skarpt udtryk med en urban æstetik. Styles omfatter vævet jersey strik, matte og skinnende overflader og industrielle wet-look finish.

Farvekombinationerne er mørke nuancer kombineret med mere feminine pasteller. Livlige røde og gule pangfarvede detaljer tilføjes for et moderne sporty look. Overtøjet egner sig også til nogle af sæsonens vigtigste print tendenser. Prints er inspireret af atmosfæriske fænomer, slørede pytter af olie, blæk og vandeffekter, som enten kan være abstrakte eller specifikke motiver som blomster. Warpspeed print og grafiske mønstre i neonfarver.

Kildehenvisning: Trendstop

Ingen kommentarer

Post en kommentar