Set på catwalken – 6 tendenser i 2016

hbz-nyfw-ss16-three-is-a-trend-robes

Robes

Sidste år så vi en stor trend i form af kimonoer. De blev fremvist overalt i silke, med print eller velour. I 2016 er det en ny variant der er i fokus, nemlig kåben. Forestil dig følelsen af at vågne op på et luksushotel og hoppe i en blød og eksklusiv morgenkåbe. Det er den følelse designere som Givenchy, Thakoon og Public School gerne vil genskabe på gaden. Kåbe-jakken er holdt i tyk kvalitet i silke eller kraftig poplin. Helst i neutrale farver som emmer af high end.

 

hbz-3-is-a-trend-index-new

70’s

Mens 70’er tendensen fortsat er stærk, var der hovedsageligt fokus på fløjl, striber og brune nuancer sidste år. I 2016 er temaet for 70’erne groupie! Mixede mønstre, chiffonkjoler, bukser med svaj og broderede detaljer. Lag på lag med ruskindsveste eller mongolske pelsjakker som set hos ses på Alice + Olivia, Coach og Rodarte.

 

white-1

White shirt redux

En klassisk hvid skjorte til foråret? Ikke hvis du er 3.1 Phillip Lim, Tome, Monse, Delpozo eller Zac Posen. Denne sæson har den klassiske Oxford skjorte fået en contemporary twist. Enten i form af længden, draperinger, bare skuldre eller alternative lukninger.

 

gallery-1442782809-hbz-lfw-ss16-three-is-a-trend-sheer-dresses2

All over lace [su_pullquote align=”right”]Blonder har ofte navn efter de franske byer, som oprindeligt specialiserede sig i fremstillingen, såsom Chantilly, Valencienne og Calais.[/su_pullquote]

Mens efteråret bød på ærbare victorianske blondebluser, har vi spottet gennemsigtige blonder på catwalken til 2016. Kjoler i dyre blonder bliver endnu mere overdådige i år. For at kjolen ikke bliver for damet og tækkeligt, erstattes underkjolen af en bikini for en mere vovet kontrast. Topshop har tilføjet blomster-applikationsbroderi, Preen har lavet samlinger i siden, så der tilføjes ekstra volumen, og Simone Rocha har brugt tern og sorte perler for et eksklusivt look.

 

hbz-nyfw-ss16-three-is-a-trend-low-rise-pants

Keep it low

Den seneste 70’er trend medførte et stort comeback for de ultra højtaljede bukser og nederdele. Pendulet svinger nu den helt modsatte retning, og dette forår kommer vi til at se løse bukser med 90’er lavtaljede pasforme. Designeren Rosie Assoulin giver os flashbacks til 90’ernes store RnB stjerner som TLC og Aaliyah. Brede ben og sporty bindebånd i talje ses hos Derek Lam, og vi genser en anden stor trend i 90’erne – pailletterne, som ses hos Tibi.

 

hbz-nyfw-ss16-three-is-a-trend-shoulder-cut-outs

Shoulders

Et kig til skuldrene i form af “off-the-shoulder” og “one-shoulder”-toppe er en genganger vi ofte ser i modeverden. I 2016 er skuldrene også tilbage, men som “shoulder side split” for diskret sexappeal.  Vi ser snittet brugt i toppe og kjoler fra Rachel Zoe, som har tilført et feminint touch med flæser. Derek Lam er mørk og dramatisk, mens Wes Gordon bruger udskæringen sammen med gennemsigtigt mønstret materiale.

Kildehenvisninger: harpersbazaar og elle

Ingen kommentarer

Post en kommentar