SCHULZ BY CROWDs vaskeguide

 

 

Tøjvask ligger sikkert ikke på din top 10 over yndlingsbeskæftigelser og måske gider du ikke engang læse om det. Netop derfor vil du sikkert kunne lide det vigtigste tip i SCHULZ BY CROWD´s vaskeguide.

Vask kun når det er nødvendigt! Tøjet er ikke nødvendigvis beskidt efter brug, så giv det et plet tjek, hæng det til luftning eller damp det eks. ved at hænge du ud på badeværelset mens du er i bad.

Hvis du så er nået dertil hvor du bliver nødt til at vaske og endnu ikke har opgivet at læse videre, så kommer her en mini guide til de vanskelige vaskeanvisninger.

Vaskesymbolerne kommer som udgangspunkt i denne rækkefølge og omhandler:

 1. step

 

Inden du går i gang med den store vask, anbefaler vi at du lige lærer din vaskemaskine at kende så du ved, hvad den kan og især hvad den ikke kan og om du skal søge assistance hos din mor…

Du skal tømme lommer, lukke knapper og lynlåse og komme dine sarte tekstiler i en vaskepose (eks. blonder).

Og så skal du sortere dit tøj både i farver men også i forhold til vaskesymbolerne, som der kommer en vejledning til her:

Vask er det første symbol og sikkert det du kender bedst.

Der er enten en varmeangivelse, der viser hvilken temperatur du skal vaske dit tøj på, en hånd, der viser at du skal vaske det i hånden, eller et kryds der betyder, at du ikke skal vaske tøjet! Det er i og for sig til at forstå, men så dukker balje symbolet op med streger under… Frygt ikke, det angiver nemlig, at du skal vaske på skåneprogram og jo flere streger jo mere skånsomt. Hvis din maskine ikke har skåneprogram, så kan du justere på omdrejningerne, altså hvor hurtigt maskinen centrifugerer, for jo lavere omdrejninger jo mere skånsom vask. I forhold til temperatur så anbefaler vi at du vasker sit tøj på så lav en temperatur som muligt for at skåne miljøet og der sker ikke noget ved at vaske på en temperatur der er lavere end angivet i symbolet.

 

Hvilket vaskemiddel?

Det andet symbol, trekanten angiver hvilket vaskemiddel du skal bruge. Trekanten uden kryds betyder, at du må bruge blegemiddel hvilket kun er en fordel hvis du vasker hvidt. Trekant med kryds betyder så, at du ikke må bruge vaskemiddel med blegemiddel, hvilket generelt anbefales. Det er en rigtig god ide at tænke over hvad du vaske sit tøj i. Hos SCHULZ BY CROWD anbefaler vi at du bruger et miljørigtigt vaskemiddel uden parfume. Så skåner du nemlig både dig selv og miljøet mest muligt. Til spørgsmålet om hvorvidt du skal bruge pulver eller flydende vaskemiddel, viser undersøgelser at pulver vasker grundigere og kommer mere i dybden, men at flydende vaskemiddel lettere bliver opløst. Derfor er det vigtigt at du vælger det vaskemiddel der passer til det du skal vaske. Det er også super vigtigt at du doserer som beskrevet på pakken. Kommer du for meget vaskepulver i, bliver det siddende i tøjet og kan give pletter og hudirritation. Og husk at købe forskelligt vaskemiddel til forskellige behov fx pulver uden blegemiddel til almindelig vask, flydende til håndvask og uld/silke til dit uld- og silketøj.

Nu er tøjet rent og vådt, hvad så?

Ja, så skal det tørres og selvom du kan fristes til at smide hele baduljen i tørretumbleren, så er det altså vigtigt, at du lige tænker dig om inden og kigger efter det firkantede symbol på vaskeanvisningen. En firkant med en cirkel og prikker i betyder, at du kan tørretumble dit tøj, meeeen vil du virkelig det? Tørretumbling slider på tøjet og er også ret dyrt. Hos SCHULZ BY CROWD anbefaler vi, at du så vidt muligt undgår tørretumbling, vi er altså fan af det firkantede symbol med et kryds over. Hvis der er en eller flere streger i firkanten, så viser retningen af stregerne, om det er ligge- eller hængetørring. En eller flere vandrette streger betyder at det skal hænge og lodrette at det skal ligge. Det er en rigtig god idé lige at ryste tøjet inden det hænges op og rette kraver, manchetter og lignende så krøller det nemlig mindre, hvilket leder til næste symbol.

Så skal der stryges!

Eller skal det? Det er nemlig ret simpelt, for er der kryds over strygesymbolet, så er det et no go! Prikkerne i stryge symbolet angiver, hvor varmt strygejernet skal være, når du stryger tøjet. Som regel er der tilsvarende prikker på strygejernet, således at du bare kan matche symbolet med dit strygejern. Strygning med damp kan derudover være med til at friske tøjet op hvis det har været brugt men ikke behøver at blive vasket.

Men hvad betyder det sidste cirklen?

Cirklen med et tilsyneladende tilfældigt bogstav angiver, med mindre der er kryds over, om du skal undgå at vaske og gå en tur på renseriet i stedet. De forskellige bogstaver angiver hvilken slags rens der skal bruges, hvilket renseriet forhåbentlig har forstand på. Husk at tøjet kun behøver rens, når det er beskidt.

 

God fornøjelse! Over and out fra SCHULZ BY CROWD

Ingen kommentarer

Post en kommentar