Inspiration – Mario Testino

mario

På et eller andet tidspunkt er du sikkert stødt på et af Mario Testinos ikoniske fotografier. Født i 1954 har den peruviansk fotograf, været i modebranchen i flere årtier. Han har haft utallige billedeserier i magasiner som Vogue, V Magazine, Vanity Fair og GQ. Han har også skabt fantastiske kampagner for brands så som som Gucci, Burberry, Versace og  Chanel. Her til sommer kan du får inspiration til hans udstilling på Kunstforeningen GL STRAND i København. Her fremvises de meget forskelligartede facetter i Testinos kunst. Han modefotografier med ikoniske portrætter af blandt andet Kate Moss, Sienna Miller og Lara Stone. Sensuelle nøgenfotos og i den helt anden grøft, fotografier af europas kongelige.

mario 2

Mario Testino har formået at forene det kommercielle med det kunstneriske. Trods en alder på over 60 år, har han stadig gejsten og udforsker konstant. Han elsker f.eks. instagram, flamboyant tøj og tager selfies med it-girls. Og så har han en fantastisk evne til at få det bedste frem i dem, han har foran kameraet.

Netop hans trang til at udforske gjorde at han i starten af 20’erne, flyttede fra Lima til London. Her fandt han rum, til at være kreativ. Med lyserødt hår og et åbent sind, begyndte Mario at fotografere. Han havde så småt begyndt at arbejde sig ind i modebranchen i 80’erne. Allerede dengang var hans arbejde sexet og kontroversiel.

Det store gennembrud var dog ikke en fashionable kampagne, men noget royalt! I  en gammel fabrikshal i slut 90’erne, fotograferede Mario Prinsesse Diana var til Vanity Fair. Billederne var helt anderledes og viste en helt ny side af Lady Di. De var minimalistiske og moderne. Det satte gang i hans karriere for alvor.

mario 3

“No Limits” udstillingen giver et indblik i billeder, som konstant rykker til de eksisterende definitioner inden for branchen. Han balancerer en glidende overgang, mellem fashion fotos, portrætter, nøgenfotos og tilbage igen.  Hans kompleksitet og sidestilling af genrer, er det der karakteriserer Testinos værker. Han er kendt for at flytte grænser og tilføre billederne energi, lethed, prokation og optimisme.

Udstillingen kan ses til d. 18. september.

 

Ingen kommentarer

Post en kommentar