Inspiration – Louise Mertens

Collage

Vi har taget et kig på den belgisk fødte art director, illustrator og mixed media kunstner Louise Mertens. Hendes speciale er at blande forskellige kunst discipliner, navigere mellem dem og kombinere dem med en instinktiv fornemmelse af overraskelse.

Udgangspunktet for Louise er collager, som beriges med andre kunstformer. Det kan være et strejf af maling, abstrakte kompositioner og fotomontager. Minimale elementer bliver til komplekse detaljer. Inspirationen til hendes værker er først og fremmest den kvindelige krop og asiatisk æstetik. Nuanceret og abstrakte, deler hendes værker fælles elementer fra traditionelle japanske maleri – et uhåndgribeligt lag af mystik. Smukke billeder bliver tilsat penselstrøg af farver, impulsive, men så alligevel ikke. Alt er minutiøst opbygget. Detaljerne er i virkeligheden, det brændstof Louise Mertens værker er bygget på. Hendes talent er allerede blevet bemærket af modebranchen og magasiner som Levis, Verso Magazine og Red Valentino Magazine.

Collage 02

Hun har altid elsket kunst og grafik. Som ganske ung, lavede hun også collager. Efter sin eksamen med en master i grafisk design på St. Lucas Academy i Antwerpen, begyndte hun at arbejde som grafisk designer og art director. Ved siden af sit arbejde, brugte hun meget tid på sit eget kunstneriske arbejde. Hun genoptog sin passion for collager. Udløst af editorials i modemagasiner, søgte Louise at viderefortælle en gemt historie. En fascination af æstetisk perfektion i disse billeder, men også af blødhed, symmetri, finesse ved kvindens krop. Ved at transformere dem i hånden og gennem Photoshop, tilføjer hun lag af abstraktion. Hun giver karakterene ekstra dybde og en dimension af gådefuldhed.

Senest er hun begyndt at samarbejde med fotograf Oona Smet under navnet XXSOME. Sammen skaber de idéer, visualisere dem og tilføjer de karakteristiske digitale og håndmalede teknikker efterfølgende. Den unge kunstner, udstiller løbende sine værker rundt omkring i Europa.

collage 03

Kildehenvisninger: trendvisions.lancia.it, louisemertens.com

Ingen kommentarer

Post en kommentar