Inspiration – Ernesto Artillo

LTVs_ErnestoArtillo16_04

Vi har kigget nærmere på den spanske kunstner og fotograf Ernesto Artillos projekt “Floral Mixed-Media Collages”.  Billederne viser sarte kronblade, der sensuelt blomstre på kvindekroppe. Et miks mellem tegning, foto og collage. Stemningsfulde scenarier, hvor kvinder og botanik forenes.

Ernestos inspiration spænder fra renæssancen til moderne kunst, og han er vild med alt lige fra Matisse til Beyoncé. Han mikser sin kunst med sin kulturarv, og på flere af hans værker kan man se spanske elementer af flamenco og tyrefægtning. Han dissekere dristigt motiver fra hinanden og kombinerer dem i på en ny og unik måde. Hans værker fortæller nye eventyrlige historier, som smukt sammensætter couture, natur og fantasi. Hans portfolio rummer navne så som Dolce & Gabbana, Christian Dior og Valentino, samt et utal af internationale modemagasiner.

er Collage

Billedeserie: Floral Mixed-Media Collages

Kærligheden til collagen lærte han som barn, ved at observere sin far.  “Jeg har set min far lave collager, siden jeg var lille. Jeg begyndte dog først for 5-6 år siden at udforske teknikken. Nu prøver jeg at blande alle de forskellige discipliner i mine collager.” Fortæller Ernesto. Som ung begyndte han at male og tegne. “Jeg husker at jeg var den eneste dreng, blandt en stor gruppe af ældre damer, der gik til tegningen.” Som tiden gik begyndte Ernesto også at fotografere, og fattede hurtigt interesse for mode og reklamebranchen. Efter nogle år som modefotograf, begyndte han at eksperimentere, til hvad der i dag er blevet hans kendetegn. “For mig betyder collager at løsrive mig fra min tendens til at holde alt i orden. Jeg forsøger hele tiden at blive mere abstrakte og mindre geometrisk. Det giver mig mulighed for bogstaveligtalt at bryde med tingene – selvom de er mine egne billeder – for at oprette en ny orden.”

Vi er vilde med den måde Ernesto Artillo, har genopfundet collagekunsten. Fuld af fantasi, leg og kreativitet.

er Collage 0

Billedeserie: Harper’s Bazaar 2016

Kildehenvisninger: honestlywtf.com, anothermag.com 

Ingen kommentarer

Post en kommentar