Designer Interview – Trine Bennicke “Jeg drømmer om aldrig at stå stille”

trine bennicke

Luften er lun og det indre København er fuld af chikke travle mennesker der suser forbi, da vi møder Trine som er en af designerne bag to prints fra vores første Basic Collection. Bag de smilende stålblå øjne, mærker man straks en målrettethed, som allerede startede da Trine var lille. “Jeg har altid vidst hvad jeg ville. Lige siden jeg lærte at tegne, har jeg været fascineret af at designe og lave mønstre”.

Designinteressen kommer ikke helt fra fremmede. Trines farmor var syreske og brugte mange timer foran sine industrisymaskiner. “Jeg blev bevidst om at jeg kunne gøre det at sy til en levevej, da vi fik syning i de lidt større klasser i skolen. Jeg begyndte straks at tegne kjoler, i håb om en dag selv at kunne designe dem”.

Men drømmen om at sidde dagen lang og lave prints, troede Trine ikke var mulig. “Jeg har faktisk aldrig troet at man kunne blive printdesigner. Jeg tænkte at det er simpelthen for godt til at være sandt! Tænk at tage en uddannelse, hvor man sidder og tegner. Jeg søgte derfor ind som beklæder på Danmarks Designskole, og det er jeg glad for i dag. Nu kan jeg begge dele, og kan sætte det sammen”. Lær Trine endnu bedre at kende, og hør hvem hendes  fashion-hero er, hvornår hun sidst havde et wauw-øjeblik og hendes yndlingsprint.

Hvilket projekt arbejder du på for tiden?

Lige nu er jeg ved at forberede mig til at skulle starte som printdesigner for Vero Moda. Jeg glæder mig rigtig meget! Da jeg skal flytte fra København til Århus, har der været en masse praktiske ting. Jeg har fundet en fin lejlighed derovre og er så spændt på at skulle starte.

Hvor kunne du godt tænke dig at tage hen på inspirationsrejse?

Jeg vil rigtig gerne se alle steder og opleve så mange forskellige kulturer som muligt. Jeg finder inspiration i mange forskellige stilarter. Hvis jeg skulle starte et projekt op og finde inspiration i ét bestemt land, skulle det nok være på helt andet kontinent. En anden kultur så jeg kunne få hele mit designuniverst godt rystet og vendt på hovedet. Det kunne fx være Kenya, Mexico, Dubai eller Marokko.

tb01

Har du noget favoritprint i din egen garderobe?

Absolut. Min yndlingskjole er en jeg selv har lavet som en del af mit afgangsprojekt på Designskolen sidste sommer. Kjolen er i Crepe De Chine silke og med et hvidt og grønt print af opbrudt flettet tekstil. Printet er ikke sæsonbetonet og det kan jeg godt lide.

Hvad drømmer du om at opleve i din karriere?

Jeg drømmer om aldrig at stå stille. Jeg kan godt lide at blive udfordret og lære nye ting. Hvad enten det er i min egen virksomhed eller i et spændende job. Det kan også være noget helt tredje – det vil tiden vise. Jeg drømmer også om frihed og muligheden for at realisere design idéer der opstår hen ad vejen. Jeg kan slet ikke lade være med at designe, det foregår i mit hoved hele tiden.

Hvad er din hyppigste overspringshandling?

Det er helt klart serier. Jeg elsker serier og bare at suge al dramatikken til mig. Det er simpelthen så afslappende og jeg kobler fuldstændigt fra. Så kan jeg også godt lide at kigge på style.com. Der kan jeg bruge flere timer for at spotte de nyeste tendenser.

Hvad er det bedste råd du har fået?

Der er en tankegang der altid er med mig, og det er at livet handler om at tage chancer og at held er noget man opsøger. “Livet er hvad du gør det til”

3 ord der beskriver dig?

Optimist. Målrettet. Perfektionist.

tb03

Har du en fashion hero?

Peter Pilotto som brand er jeg bare helt vild med.  De har et super fedt mix mellem materialer, broderi, print, smukke kvindelige silhouetter og farver. De tør! Jeg søger inspiration i mange store stilikoner, men det vigtigste for mig er at kigge på folk på gaden og hente inspiration der.

Hvilken person beundrer du mest?

Jeg beundrer mange fantastiske egenskaber ved mennesker i min nærmeste omgangskreds. Min gode ven Vaso beundrer jeg fx for hans vilje og målrettethed på at skabe succes for sit nyopstartede accessory mærke “Vakigrad Europe”.

Har du et favoritspot i København?

Jeg elsker Papirøen! Der er god stemning, et godt udvalg af lækker mad og det er åbent for alle. Nu hvor solen skinner, er der ikke noget bedre end at ligge i en loungstol med udsigt til vandet og blå himmel.

Hvornår havde du sidst et wauw øjeblik?

Da SCHULZ BY CROWD valgte mine prints! Det føles fantastisk når man bliver anerkendt for sit arbejde.

 

Shop Trines designs:

T-shirt “Line Pristine”

T-shirt “Flowers”

Bukser “Flowers”

Du kan finde Trine på instagram her og hendes website her.

 

Ingen kommentarer

Post en kommentar