Designer Interview – Elaine Hersby

e03

Elaine er lidt af en verdenskvinde og har blandt andet boet i Spanien, New York, Melbourne og Hawaii. Helt fra hun var lille pige har hun selv syet sit tøj og drømt om at blive designer. Efter et afslag fra Danmarks Designskole besluttede hun sig for at fokusere på grafisk design og tog en Bachelor fra KEA i e-koncept udvikling. På Hawaii havde Elaine på et tidspunkt lavet en animationsfilm med sit eget tøj, og hendes lærer spurgte hende hvorfor hun ikke arbejdede med det istedet. Og da gik det op for Elaine hvad hun skulle! Hun endte med at lave sin bacheloropgave om det fiktive brand “Elaine Hersby”. Det endte hun med også at lancere professionelt. For at dygtiggøre sig teknisk søgte hun ind på Margrethe Skolen, og i sommer havde hun finaleshow til modeugen.

Hvilket projekt arbejder du på for tiden?

Jeg arbejder meget på små pieces som fx jakker og kjoler, nu hvor nytåret nærmer sig. Udover det er jeg begyndt at brainstorme på kollektionen jeg gerne vil lave til SS17. Jeg er ikke helt sikker endnu, men jeg tror jeg vil bygge videre på min afgangskollektion fra Margrethe Skolen. Simplificere den og gøre den mere brugbar. Bevare nogle af de grafiske elementer og mikse materialer sammen – det synes jeg er helt vildt flot.

e19

Hvor kunne du godt tænkte dig at tage på inspirationsrejse?

Dengang jeg boede i New York, syntes jeg ofte at man fik mange indtryk og idéer når man gik ned ad gaden. Der sker meget i den by på alle fronter. Arkitektur, fashion, kunst. Helt praktisk har jeg tænkt mig at tage på nogle forskellige messer. Jeg vil gerne til Paris Premiere Vision, for at se på materialer og stof. Jeg synes også at jeg finder inspiration når jeg f.eks. har været på surftur. Jeg har altid dyrket meget sport, og på mine ture er der ofte pludselig en silhuet der inspirerer mig.

Har du et favoritprint i din garderobe?

Jeg er ikke så meget til print. Jeg er nok mere til detaljer eller en cool silhuet. Til at mikse materialer sammen, så det nærmest ligner et mønster. Jeg har lige lavet en sort jakke med et blomsterprint i foret – det synes jeg er fedt.

Hvad drømmer du om at opleve i din karriere?

Drømmen er at blive en designer med verdenskendt brand. Jeg ville elske at have shows i New York og Paris. Det er selvfølgelig den store drøm.

Hvad er din hyppigste overspringshandling?

Pinterest bruger jeg enormt meget! Man kan virkelig bruge mange timer på at researche. Jeg bruger også de sociale medier enormt meget, både facebook og instagram.

Hvad er det bedste råd du har fået?

Inspirerende mennesker som Henrik Vibskov. Lærerne på min skole har ofte sagt: “Gå med din mavefornemmelse og bare gør det!”. Det holder mig oppe de sene nattetimer. Folk i branchen der anerkender mit arbejde.

Hvem er din designer-hero?

Det må være Alexander Wang – jeg synes, han er genial. Flotte silhuetter og helt vildt god kvalitet. Og så har jeg en mangfoldig smag og synes sådan noget som Chanel er helt vildt sejt. Det med at håndværket er så gennemført. Også Coco Chanels baggrund er inspirerende. Maison Margiela er også cool. Samarbejdet mellem Stella McCartney og Adidas er mega fedt. Jeg har en lille forkærlighed for sportstøj.

e20

Hvilke personer beundrer du mest?

Min storebror synes jeg er mega sej. Han har været professionel ishockey spiller i 6 år og har siden skiftet branche til ejendomsmægler. Efter et halvt år fik han titlen som bedste medarbejder. Og så er han altid i godt humør.  Sådan en som Asger Juel er også enormt inspirerende, med sit mantra om at være et godt menneske overfor andre. Det er godt med sådan nogle mennesker i en hård branche.

Hvad er nogle gode timer for dig?

Når jeg sidder og arbejder med nye ting. Jeg elsker især at drapere på egen krop. Processen i at udvikle et design er virkelig noget jeg holder af.

Hvornår havde du sidst et wauw-øjeblik?

Da Vogue ringede for nogle uger siden! Og da messerne i New York og Paris havde kontaktet mig for at spørge om jeg ville have en stand. Det var en stor anerkendelse for mig.

Hvad er du fascineret af i øjeblikket, og hvordan påvirker det dit arbejde?

Jeg tænker meget over min næste kollektion. Igen det med at mikse materialer på nye måder, der komplementerer hinanden.  Og så er jeg igang med en forenkling, for designprocessen kan ret hurtigt blive abstrakt og crazy.

Har du et motto?

Det er nok det med bare at springe ud i det! Hvis jeg spørger mig selv:  “Hvad er det egentlig jeg laver alle de timer, og er det umagen værd”. Så hjælper det at sige til mig selv: “Hey, bare gør det!”

Følg Elaine på instagram her @elainehersby

Og se mere på hendes website her www.elainehersby.com

e13

Ingen kommentarer

Post en kommentar