Årets Pantonefarve 2016

pantone 2016, Pantone’s colour of the year for 2016

Det er altid med spænding at vi afventer annonceringen af årets farve fra Pantone. For første gang nogensinde har Pantone valgt to farver! En farvekombination beregnet til at opleves som én. De har nøje udvalgt Rose Quartz (13-1520) og Serenity (15-3919) som 2016’s trendy farvekombination. Her er begrundelsen for deres valg:

“Forbrugere søger efter mindfulness og velvære som en modvægt til det moderne hektiske liv, og her opfylder indbydende farver vores længsel efter tryghed og sikkerhed. Sammen demonstrerer Rose Quartz og Serenity en naturlig balance mellem en varmt omfavnede rose nuance og den køligere rolige blå tone, hvilket afspejler forbindelse og wellness, samt en beroligende følelse af orden og fred. Kombination af Rose Quartz og Serenity udfordrer også de traditionelle opfattelser af farve associering.

I mange dele af verden oplever vi at køn sløres, når det gælder mode, hvilket igen påvirker farvetendenser i alle andre områder af design. Denne mere alsidige tilgang til farve, falder også sammen med samfundsmæssige bevægelser for ligestilling mellem kønnene og flydende overgange. Den unge generation bekymrer sig mindre om at blive sat i bås eller bedømt. En åben udveksling af digitale oplysninger har også åbnet vores øjne for forskellige tilgange til brugen af farver.”

Ingen kommentarer

Post en kommentar