4 af de mest omtalte shows til Fashion Week

head

Nu hvor sæsonens Fashion Weeks er kommet til vejs ende, er det er tid til at reflektere over de kollektioner, som var på alles læber denne gang. Fra Burberry’s nye eventyr med deres første see-now, buy-now kollektion, til debutanterne Anthony Vaccarello’s første kollektion for Saint Laurent, og Maria Grazia Chiuri for Dior. Læs med når vi kigger på catwalkens mest omtalte shows.

slcollage

Saint Laurent SS17

Et af de mest ventede øjeblik fra hele SS17 sæsonen, var Anthony Vaccarello’s debut for Saint Laurent. Vaccarello havde en stor opgave foran sig, og alle var spændte på hvordan han ville udfylde pladsen efter Hedi Slimane. Den italiensk-belgiske designer forblev tro mod husets DNA og tilførte sin egen sexede glamour til Saint Laurent klassikere. Smoking jakker, pufærmer, glitrende leopard print – alle blev de genoplivet fra Yves glorværdig 80’er æra, i en farvepalette domineret af sort, sort og atter sort.

Afslørende styles refererede til Vacarello’s egen designstil, som er kendt for sine dramatiske og afslørende udskæringer. Dog var der fokus på at genoplive og modernisere Saint Laurent’s egne styles og bringe dem up to date. En opsummering af kollektionen kan sammenfattes til 80’ernes stærke og sexede kvinder, en trofast genskabelse af Yves legendariske æstetik.

bur-collage

Burberry AW16

Da Burberry var blandt de første mærker til at meddele, at de ville gøre op med den gamle, seks måneder “lead-time fashion show” model, var der mange i branchen der satte spørgsmålstegn – ville dette overhovedet virke?

Blot to dage efter kollektions debut på catwalken, synes der at være et svar. En melding dagen efter showet, fortalte at Burberry’s Regent Street butik i London, allerede måtte melde udsolgt af flere styles allerede før dagen var omme! Mange key-items fra kollektion var også udsolgt på Burberry’s webshop efter kort tid. Burberry har en interessant strategi bag deres salgssucces. Eftersigende skulle hver butik kun have modtaget en enkelt størrelse af alt, og ingen planer om at opfylde udsolgte styles.

dior-collage

Dior SS17

Spændingen omkring Maria Grazia Chiuri debut hos Christian Dior, var til at tage og føle på. Chiuri er den første kvinde til nogensinde at sætte sig i stolen, som kreativ direktør for dette sagnomspundne modehus, som længe har stået for essensen af femininitet i den franske kultur. Men hvad betyder femininitet i dagens verden? Chiuri er en dygtig kvinde, der kommer med meget erfaring fra Valentino, og nu er klar til at fremlægge sin egen sammenfatning af, hvordan moderne femininitet kan se ud. “Budskabet er – at der i virkeligheden ikke findes en slags kvinde” fortæller hun. Og det var ikke en forudsigelig kollektion af ladylike Dior kodekser, men et forfriskende udvidet perspektiv – inklusiv det sporty og det skrøbelige. Balancen mellem de to, førte til en hel række af stilede, enkle og praktiske pieces, som helt sikkert vil henvende sig til et nyt publikum og samtidig bevare kernekunden.

chanel-collage

Chanel SS17

Det kan godt være at Karl Lagerfeld er en ældre herre, men han har aldrig været langsom i optrækket med hensyn til den digitaliserede verden. Han har skabt instagramable scenografier til Chanel,  før app’en overhovedet eksisterede! Til SS17 showet var Grand Palais i Paris epicentret – Karls “Data Center”- med blinkende lys fra computere der oplyste catwalken med farverige kabler. Chanel’s klassiske tweed sæt havde fået en farverig makeover med stærke farver, kombineret med blonder der tittede frem. Stylet med side hestehaler og baseball caps, var der flere referencer til 1980’erne. Som altid formåede Karl at skabe et hypet og meget instagrammet show.

Billede og kildehenvisninger : Vogue, Elle, Telegraph

Ingen kommentarer

Post en kommentar