3 trends fra London Fashion Week SS17

london2

Altid lidt vildere, mere udfordrende og mere uventet end New York og de andre europæiske modeuger. London Fashion Week er noget helt specielt. Det er stedet at spotte efter undergrunds tendenser, som vi andre i sidste ende får øjnene op for. Med unge designere som lige er trådt ud fra Central Saint Martins (en anerkendt designerskole i London, som har været grobund for talenter som Riccardo Tisci, Stella McCartney, og den afdøde Alexander McQueen), vises upcoming kollektioner sammen med store internationale mode-mastodonter, så som Burberry og Topshop. London Fashion Week er eklektisk og fuld af energi! Vi har kigget nærmere på de kommende tendenser til foråret.

80

Ashley Williams – Mother of Pearl – Topshop Unique – Alle billeder fra SS17 

80’erne

Jep de er tilbage igen! Årtiet hvor Blondie, stort hår og endnu større skulderpuder var et hit. Comebacket blev omfavnet med begejstring af Londons it-girls. Alexa Chung og Pixie Geldof sad på forreste række, da Ashley Williams fremviste sin nyeste kollektion. Det var ren teenage nostalgi, da skinnende taft festkjoler bevægede sig ned af catwalken. Mens perlemor og flæser gav ultrakorte mini skirts en revival. Topshop formåede at gøre et par af årtiets mere vanskelige tendenser mere wearable, her iblandt crepet hår krympede hår, larmende dyreprint (zebraprint er tilbage!) og stramtsiddende vinyl nederdele.

army

Versus Versace –  J.W. Anderson – Mulberry – Alle billeder fra SS17 

In the army

Designerne synes aldrig at blive træt af at tage inspiration fra militær gevandter. Og SS17 kollektionerne er ingen undtagelse! Designerne er på tværs af atlanten enige om at skræddersyede jakker, kraftige accessories og en masse kaki og grøn bliver et hit til foråret. Hos Versus Versace havde Donatellas “bataljon” cropped bomber jakker, kombineret med stramme ruskindbukser, brede bælter og Aviator solbriller. Hos J. W. Anderson var det detaljerede jakker og patchwork khaki kjoler, som gav en militær feeling. Begge designere sendte også modellerne ud på catwalken i lace-up canvas støvler – dog med hæle for at tilføre femininitet til at ellers maskulint udtryk.

shoulders

Marques ‘ Almeida –  Preen by Thornton Bregazzi – Peter Pilotto – Alle billeder fra SS17 

Bigger & bolder

Skuldre har været omdrejningspunktet de fleste fashionistas denne sommer, og til foråret vender designerne endnu engang deres opmærksomhed på at fremhæve skuldrene. Denne gang med en lidt lavere og mere bølgende volumen. Tilsat flæser for virkelig at gøre en statement! Peter Pilotto gjorde det næsten umulige og fremviste et nyt take på den allestedsnærværende “off-the-skulder” silhuet, med tie-front, denim og strygemærker. Flæse trenden fik også en opdatering hos Preen, som havde kombineret rækker af flæser med en preppy polo T-shirt – hvis pentagram logoet ikke var klart nok, var kollektionen inspireret af det okkulte. Hos Marques ‘Almeida prydede de voluminøse ærmer også catwalken. Gennemsigtigt chiffon i candyfloss nuancer pyntede udover sporty T-shirts og stropkjoler.

Kilde og billedhenvisninger: Vogue, stylecaster

Ingen kommentarer

Post en kommentar